Deel dit artikel
-

Duits miljardenconcern zoomt in op Amazon.nl

Het Duitse retailconcern ANWR stelt zijn maakt het voor zijn duizenden partners makkelijk om ook op Amazon in Nederland te verkopen.

Qualibet van dochterbedrijf ANWR Media is een middel waarmee retailers op marktplaatsen kunnen verkopen. Gebruikers die al handelen op Amazon Duitsland krijgen daar nu het Nederlandse bereik bij. “Nederlanders zijn erg online georiënteerd en mode is het grootste segment in online productverkoop”, zo klinkt de redenering.

Hierdoor krijgt Amazon.nl er in een klap 330.000 producten van 750 verkopers bij.

Inkooporganisatie ANWR vierde vorig jaar zijn eeuwfeest, heeft 1.300 medewerkers en realiseert bij de vijfduizend aangesloten retailers een handelsvolume van 14,5 miljard euro. De geschiedenis ligt in de schoenbranche en bij leerproducten.

Na Nederland wil het met zijn verkooptool Qualibet ook naar andere Europese landen uitbreiden. Behalve Amazon ondersteunt het ook eBay, Spartoo en Allyouneed.

Foto: Nicolas Alejandro (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Reinout

Wat doet Qualibet dan precies? “Is een middel” is voor mij te algemeen. Kan natuurlijk wel een beetje Duits lezen maar zou toch wel wat meer ins-en outs bij zo’n kop en artikel willen zien. Wat doen zij dan? Welke Nederlandse spelers zijn er op dit gebied? Iets meer de journalistieke 5 W’s + de H erin verwerken toch?

De eerste zin begrijp ik trouwens ook niet: “Het Duitse retailconcern ANWR stelt zijn maakt het voor zijn duizenden partners makkelijk om ook op Amazon in Nederland te verkopen”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond