Deel dit artikel
-

Duitse toezichthouder start onderzoek naar WhatsApp, Telegram c.s.

De Duitse markttoezichthouder begint een onderzoek naar messengerapps als WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger. Het vermoedt misbruik van gebruikersrechten.

Andreas Mundt, voorzitter van het Bundeskartellamt, heeft zijn bedenkingen bij de bescherming van de persoonlijke gegevens van de gebruikers van messengerapps.

Het onderzoek is niet gericht op één partij. Het is een zogeheten sectoronderzoek; meerdere partijen worden onder de loep genomen.

Een afgeleid thema is interoperabiliteit tussen de messengers. Anders verwoord vindt Mundt dat de app en de berichtenstroom van elkaar gescheiden zouden moeten zijn. Een gebruiker moet voor de beste bescherming van zijn persoonsgegevens kunnen kiezen en ongeacht zijn keuze met iedereen kunnen chatten met wie hij wil. Ook als zij op een ander platform zitten.

In de komende maanden worden er interviews met belanghebbenden en experts afgenomen. Die gegevens vormen de basis voor de eindconclusie die, zoals het ernaar uitziet, in de loop van 2021 worden gepresenteerd.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond