Deel dit artikel
-

E-commercesector verwacht geen problemen door avondklok

Thuiswinkel.org verwacht geen problemen met bezorgen als gevolg van de avondklok die mogelijk wordt aangekondigd door het kabinet. De bezorging kan en mag gewoon doorgaan binnen de spertijd, verwacht de organisatie.

‘Er wordt essentieel werk verricht in distributiecentra en in de logistieke keten. Pakketbezorgers en mensen die tijdens de spertijd van of naar hun werk in een distributiecentrum reizen, mogen dat gewoon blijven doen, wellicht voorzien van een werkgeversverklaring’, aldus directeur Wijnand Jongen.

Helemaal nu de winkels nog gesloten zijn, is e-commerce een essentieel kanaal om consumenten te kunnen blijven voorzien van producten, stelt de branchevereniging. De sector heeft de afgelopen maanden opgeschaald en kan de drukte goed aan. ‘Levertijden van enkele dagen zijn weer normaal geworden, en consumenten zijn er nu ook echt aan gewend dat pakketjes soms wat langer op zich laten wachten.’

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil een ontheffing voor distributiecentra en voor het kunnen blijven bezorgen van boodschappen en voor het personeel dat in en voor supermarkten werkt. De topman van onlinesupermarkt Picnic, Michiel Muller, verwacht dat er door een avondklok 30 tot 40 procent van de capaciteit van de supers wegvalt.

Details als de spertijden op dit moment nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat de avondklok gelden van 20.30 uur tot 04.00 uur. De voorzitters van de veiligheidsregio’s hebben tot nu toe wisselend gereageerd op de naderende avondklok die mogelijk vrijdag al ingaat. Zij vormen als voorzitters van de veiligheidsregio’s samen het Veiligheidsberaad.

Op Marktplaats werden gisteren al oranje maaltijdbezorgersjassen van Thuisbezorgd aangeboden om de avondklok te omzeilen. Moederbedrijf Justeat Takeaway is bezig om samen met Marktplaats alle advertenties te verwijderen, zegt directeur Jitse Groen.

Naar verwachting is er aan het begin van de middag een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond