Deel dit artikel
-

Dutch Design Week in teken van Internet of Things

The Internet of Things belooft ons een wereld met slimme apparaten. Maar begrijpen wij de implicaties van een wereld waarin bedrijven, machines en algoritmes kijken, denken én beslissen over ons dagelijks leven? Dutch Design Week 2016, van 22 tot 30 Oktober in Eindhoven, besteedt aandacht aan deze technologische ontwikkeling.

In de tentoonstelling Louche Apparaten onderzoekt het Utrechtse medialab SETUP de ethische vragen die opkomen als apparaten beginnen met het meten en beoordelen van ons gedrag. Zouden onze apparaten zichonplezierig gaan gedragen als ze ons negatief beoordelen?

Marcel Schouwenaar van The Incredible Machine ontwikkelt voor de tentoonstelling een dubieuze ‘voice assistant’ die je leven thuis een stuk (on)gemakkelijker belooft te maken.

Jasper van Loenen onderzoekt hoe de reputatie economie op kleine schaal, zoals in familieverband, zal kunnen werken en Vincent Hoenderop toont een koffiezetapparaat dat de normaliter subtiele data-discriminatie erg expliciet maakt.

In de tentoonstelling Waarom weet mijn koelkast mijn verjaardag? benadrukt Just Things zowel de uitgangspunten van eerlijke en doordachte IoT-producten als nieuwe in opdracht gemaakte projecten die de principes van het IoT Manifesto illustreren.

banner-828x315

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond