Deel dit artikel
-

eBay gaat PayPal niet afsplitsen

eBay gaat zijn dochter PayPal niet afstoten. Dat heeft het bedrijf gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers bekend gemaakt. Miljardair en activistisch belegger Carl Icahn wil dat eBay zijn betalingsdienst PayPal afsplitst.

Icahn, inmiddels ook een belangrijke aandeelhouder van Apple, heeft een belang van 9,8 procent in eBay. iCahn vindt dat PayPal wordt verwaarloosd en beter zou kunnen presenteren als het onder de vleugels van moeder eBay vandaan komt.

PayPal topman David Marcus heeft zelf toegegeven dat het bedrijf zo slecht heeft gepresteerd dat het marktaandeel aan concurrenten heeft verloren, zoals Square van Twitter medeoprichter Jack Dorsey.  eBay kocht PayPal in 2002 voor 1,5 miljard dollar van Elon Musk, die daarmee zijn eerste miljoenen binnenhaalde.

eBay presenteerde gisteren overigens goede cijfers. De nettowinst steeg met 13 procent tot 850 miljoen dollar. De omzet nam met 13 procent toe, tot 4,5 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal rekent het bedrijf op 4,15 à 4,25 miljard dollar omdzet en voor heel 2014 op opbrengsten van 18 tot 18,5 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond