Deel dit artikel
-

eBay schrapt 2400 banen

Online veiling eBay, eigenaar van Marktplaats, zet nog voor maart 2400 mensen op straat als gevolg van de afsplitsing van betaaldienst PayPal. Daarmee verdwijnt 7 procent van het personeel.

De geruchten van een reorganisatie gingen al langer. De banen verdwijnen bij alle onderdelen: eBay Marketplaces, PayPal en eBay Enterprise. Mogelijk gaat eBay ook Enterprise verkopen of naar de beurs brengen. Dat wordt nader onderzocht.

De cijfers over het vierde kwartaal waren overigens niet slecht. Vooral directe verkopen droegen bij aan de groei, terwijl PayPal profiteerde van de vraag naar mobiele betalingen.

Afgelopen kwartaal steeg de omzet met 9 procent naar 4,9 miljard dollar (4,2 miljard dollar). De nettowinst steeg met 10 procent naar 936 miljoen dollar. eBay had een hogere omzet voorspeld. 2015 wordt volgens CFO Bob Swan een ‘jaar met uitdagingen’.

eBay is niet het enige bedrijf waar duizenden banen verdwijnen. Volgens persbureau Bloomberg gaat ook het grootste creditcardbedrijf van de VS, American Express, reorganiseren. Het bedrijf deed daarover geen mededelingen bij de presentatie van de jaarcijfers gisteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond