Deel dit artikel
-

eDay 2013: Langer, beter leven met prachtig ontworpen technologie

Goed design van producten kan honderden miljoenen mensen langer laten leven. Aza Raskin heeft een visie op hoe design technologie beter draagbaar maakt, tot maar data-input leidt en levens kan redden. Op eDay vertelt hij hoe.

Een horloge met een touchscreen is niet per definitie een revolutionare uitvinding. Een krop sla leidt niet tot een langer leven. Wanneer vorm en functie van de klok of het voedsel echter op een doel worden afgestemd, krijgen wijzers en blaadjes plots een totaal andere betekenis.

Aza Raskin bouwde in de afgelopen jaren in San Franciso een designbedrijf dat mensen helpt om gezonder te leven. Dat is op tal van zaken van toepassingen, van software tot hardware en van diensten tot onderlinge communicatie. Raskins ideeën en uitvoering daarvan zijn zo aansprekend dat zijn bedrijf begin dit jaar voor miljoenen dollars door Jawbone werd overgenomen.

Jawbone is bekend van de prachtige draagbare speakers. En van de Up, een armband+app die meet hoe je beweegt, eet en slaapt. Die data worden online verzameld zodat de drager ervan de ontwikkelingen van zijn gezondheid kan volgen en analyseren. Een typisch voorbeeld van de quantified self.

Voor Emerce eDay komt de Amerikaan over om zijn visie op design en technologie te delen. Hij werpt een blik in de toekomst met een beschouwing van de nieuwe generatie hardware die zich begint aan te dienen.

Om een aangrijpend idee te krijgen van wat design voor hem persoonlijk betekent, is deze TED-toespraak van vorig jaar een interessante kijktip.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Emerce eDay vindt plaats op 10 oktober in Amsterdam en verhuist daarmee weer naar zijn oude locatie, de Amsterdamse Convention Factory. eDay maakt deel uit van eWeek Amsterdam, een week vol private bijeenkomsten, publieke congressen en ander samenkomsten van nationale en internationale leiders uit de online industrie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond