Deel dit artikel
-

eDay: hoe overleven de media de digitale revolutie?

Emerce eDay, op donderdag 11 oktober, is het jaarlijks terugkerende evenement waarin Emerce de grenzen oprekt en iets verder kijkt dan het digitale domein.We stellen de laatste sprekers aan je voor. Vandaag: Cyrus Saihan.

Er is geen sector die zo onder druk staat van de digitale revolutie als de media, of het nu dagbladen zijn of omroepen. Daar kan de BBC over meepraten. Voor de publieke omroep was de laatste jaren al minder geld beschikbaar, waardoor om maar eens wat te noemen het op jongeren gerichte BBC Three in zijn geheel naar het web verhuisde.

De BBC heeft al jaren succes met de iPlayer, die werd gelanceerd ver voordat de Nederlandse publieke omroep zoiets als NPO Start ontwikkelde.

Cyrus Saihan is verantwoordelijk voor de relatie met alle digitale partners van de BBC, van productiebedrijven tot startups. Ook onderhoudt hij een blog waar alle nieuwste experimenten van de publieke Britse omroep worden beschreven.

Saihan begon zijn loopbaan als rechtenadvocaat bij platenlabel Ministry of Sound. Daar onderhandelde hij over licenties. Het was de tijd dat Apple zijn muziekwinkel iTunes lanceerde. Daarna richtte hij een eigen mediabedrijf op.

Belangrijke thema’s bij de BBC zijn volgens Saihan personalisatie, VR en kunstmatige intelligentie. Maar hij schrikt ook niet terug voor experimenten met holografie, steminterfaces, ja zelfs ‘mind-controlled’ TV. Niet toevallig heet zijn presentatie op eDay Innovation and the future of media. Op het World Forum Disrupt (video onder_ praatte Saihan vorig jaar over 360 graden video en VR.

Emerce eDay vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Het evenement is uitverkocht.

CYRUS SAIHAN – 360 DEGREE VIDEO AND VIRTUAL REALITY: WHERE NOW AND WHERE NEXT? from World Forum Disrupt on Vimeo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond