Deel dit artikel
-

EDAY: Verfapp van Gamma staat symbool voor brede technische strategie

Natuurlijk is het best handig, zo’n augmented reality app waarmee je thuis al kunt kijken hoe een kleur verf op jouw eigen muur staat. Maar de verfapp van Gamma Nederland, Karwei en Gamma België (oftewel Intergamma) is een serieuze reactie op de concurrentie waar Intergamma steeds meer mee te maken krijgt.

Grote retailers voelen steeds vaker de aanwezigheid van ‘category killers’, websites die snel en goedkoop alleen verf verkopen. Daar moet je als ‘boutique brandstore’ iets tegenover stellen.

‘De klant centraal stellen’ bleek bij Intergamma toch vooral ‘de verf centraal stellen’. Het is hét voorbeeld van hoe Intergamma technologie – die de klant helpt – de strategie laat bepalen.

Jurre Mulder kwam vier jaar geleden bij Intergamma en stuurt nu de teams aan die deze strategie vorm moeten geven.

Gwellyn Daandels van Mirabeau/Cognizant prijst Intergamma voor zijn verdiepende aanpak. “Het is niet zomaar wat leuke oplossingen bedenken. De verfapp is vooral een verfklantreis.”

Te beginnen met inspiratie, doorlopend naar oriëntatie, “waarbij we ook testverf kunnen laten bezorgen”, aldus Mulder. Maar ook helpt de app je te herinneren aan de verf die je een paar jaar eerder kocht als je van plan was om die ene kamer nog eens over te schilderen.

Daandels: “Een jaar of tien geleden had iedereen de mond vol over Big Data. Dat noemden wij tienerseks. Iedereen praatte er over, maar niemand wist wat het was. Nu zijn we met data heel ervaren worden. Alleen moet je nu vooral de vraag stellen: zetten we die data juist in? Zorg voor inzicht in menselijk gedrag: wat willen mensen met verf?”

De presentatie Ken je die ludieke ‘verf-app’ van Gamma? is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond