Deel dit artikel
-

eDreams onderzoekt motivatie Europese reizigers

Waarom gaan Europeanen op reis? Online reisagent eDreams ODIGEO deed onderzoek onder 3.600 consumenten en combineerde die resultaten met inzichten uit het eigen experience center. Zo werden zes reizigerstypen met de bijbehorende drijfveren in kaart gebracht.

De twee grootste categorieën zijn de genieters en de reizigers die op zoek zijn naar persoonlijke verbinding (beide 23 procent). Genieters zijn op zoek naar plezier en spontaniteit op hun vakantie. Ze willen avontuur en zich laten gaan en denken soms niet na over de mogelijke gevolgen daarvan. De meeste reizigers in deze categorie gaan met hun partner of met vrienden op vakantie.

De mensen die in de categorie ‘persoonlijke verbinding’ reizen om tijd door te brengen met hun familie, zodat de onderlinge band wordt aangehaald. Ze zoeken ontspanning en willen weg van hun dagelijkse routine. Dit zijn altijd gezinnen met kinderen.

Het derde reizigerstype (15 procent) wordt door eDreams ODIGEO samengevat als ‘uniciteit’. Deze groep reist om zichzelf te testen, over grenzen heen te gaan en buiten hun comfortzone te komen, waardoor ze zich uniek voelen. Reizen maakt dat ze zich sociaal erkend voelen. Ze kiezen voor exotische bestemmingen die ongewoon zijn en willen een positieve impact hebben op de gemeenschap. Deze reizigers gaan met vrienden of alleen op vakantie.

De vierde categorie (14 procent) zoekt een saamhorigheidsgevoel op vakantie. Ze willen zich onderdeel voelen van een groep en van de bestemming. Deze reiziger wil leven als een local om het dagelijks leven te ervaren, zowel in landelijke als stedelijke omgevingen. Ze reizen alleen of als stel, zelden met kinderen.

Categorie vijf is chill & relax (13 procent). Deze reizigers willen hun routine doorbreken en weg van de stress. Ze willen zich te allen tijde veilig voelen op vakantie en zoeken comfort. Dit zijn met name stellen die naar strand- of wellnessbestemmingen gaan.

De zesde categorie bestaat uit mensen die op zoek zijn naar controle en discipline (12 procent). Ook deze mensen willen weg van de routine van het dagelijks leven, maar die vervangen ze met een nieuwe routine. Ze plannen de trip op een zeer rationele en gedisciplineerde manier. Hun doel is om zich volledig veilig te voelen en in controle over de situatie te zijn.

Uiteraard is deze indeling dynamisch. Het hangt met name van het reisgezelschap, de reisduur en de bestemming af in welke categorie iemand valt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond