Deel dit artikel
-

Een derde alle online betalingen via mobiel

Voor het eerst meer dan een derde (34%) van alle wereldwijde browsergebaseerde betalingen uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat. Dat is tien procent meer dan in het derde kwartaal. De groei komt vooral op het conto van de Aziatische markten.

Nieuwe marktcijfers van technologiebedrijf Adyen laten dit zien in de net nieuw gepubliceerde Mobile Payments Index.

Adyen in een persbericht: “54% van alle JCB-betalingen die via [ons] platform verliepen, werd uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat. Dit vertegenwoordigt een stijging ten opzichte van 47% in het vorige kwartaal. Het aandeel van Alipay groeide tot 44% (vorige kwartaal 35%) en dat van UnionPay tot 31% (vorige kwartaal 23%).”

Chief Commerce Officer Roelant Prins van het Amsterdamse bedrijf noemt mobiele betalingen, via browser en apps, de belangrijkste groeimotor voor e-commerce. Voorwaarde is wel dat sites en apps voor mobiel gebruik zijn geoptimaliseerd.

In Nederland ligt het aandeel per mobiel afgeronde betalingen stabiel op 49 (iDEAL) en in België met Bancontact/Mr Cash op 39 procent.

De nieuwe cijfers laten ook zien dat smartphones voor het eerst meer worden gebruikt dan tablets voor mobiele betalingen (17,5 procent versus 16 procent).

Foto: garycycles (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Dirk Geeraerts

Uit de sterkte groei van elektronisch betalen maak ik op dat burgers erop vertrouwen dat hun betaalgegevens goed beveiligd zijn tegen hackers en andere cyberaanvallen. IT-beveiligingsexperts zelf hebben echter weinig vertrouwen in de beveiliging van betaalgegevens door hun organisatie. Zo geven zij de beveiliging van mobiele betalingen op een schaal van 1 tot 10 een 4 of lager. Dit is onvoldoende en moet snel worden verbeterd. Nieuwe betaalmethodes zullen in de nabije toekomst worden geïntroduceerd en organisaties mogen de veiligheid van betaalgegevens niet in gevaar brengen. Het is essentieel dat zij investeren in security-oplossingen die voldoen aan de hoogste standaarden en strengste eisen om veiligheid te garanderen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond