Deel dit artikel
-

Eerste dankzij blockchain van deur tot deur traceerbare container in Nederland aangekomen

De eerste papierloze, van deur tot deur traceerbare container uit Korea is een dezer dagen aangekomen in Nederland via het op blockchain werkende platform DELIVER. Dat melden de initiatiefnemers ABN AMRO, de haven van Rotterdam en Samsung SDS, de IT tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Het project werd al in het najaar aangekondigd. Reden voor de proef is dat betalingen, administratie en het fysieke vervoer van containers nog vrijwel volstrekt gescheiden circuits zijn. Dat leidt tot oponthoud en inefficiëntie omdat er veel partijen betrokken zijn. Bij een containertransport van China naar Rotterdam zijn bijvoorbeeld nu gemiddeld 28 partijen betrokken.

De deelnemende partijen zeggen dat de blockchaintechnologie inmiddels heeft aangetoond dat het traceren van containers, de verwerking van de benodigde vrachtpapieren en de financiering volledig papierloos binnen een vertrouwde en veilige omgeving uitgevoerd kunnen worden.

Men overweegt nu proeven met verschillende verladers uit verschillende sectoren op verschillende handelsroutes. Het uiteindelijke doel is het opzetten van een open, onafhankelijk en wereldwijd platform voor verladers.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

4 Reacties

Henk Kingma - Justitievakbond Juvox

Na vervoer, de pensioenadministratie in blokchain.

Twdre

Cargox doet toch hetzelfde?

Ono

Vechain doet zoiets ook al met DHL Walmart

Mt

Eximchain vormt straks een volledig platform voor deze processen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond