Deel dit artikel
-

Eerste depositoveiling van Consumentenbond mislukt

De eerste depositoveiling van de Consumentenbond, vergelijkbaar met de online energieveilingen, heeft een teleurstellende uitkomst gekregen. Geen van de banken die onder het Depositogarantiestelsel vallen heeft uiteindelijk een bod uitgebracht. Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Dit is het zoveelste teken van te weinig concurrentie in de financiële sector.’

Het Renteaanbod ging op 21 januari 2014 van start en de inschrijving voor consumenten sloot op 17 februari. In deze korte periode schreven meer dan 36 duizend consumenten zich in voor een betere spaarrente op een 1-, 3- of 5-jarig deposito. In totaal brachten zij iets meer dan één miljard euro aan spaargeld bijeen, maar de banken hapten niet toe.

De bond blijft naar eigen zeggen mogelijkheden onderzoeken om een verandering teweeg te brengen. De marge op de hypotheekrentes blijft hoog, spaarrentes zijn bij veel partijen minimaal en consumenten betalen nog steeds de prijs voor de wantoestanden in de financiële branche, stelt de bond.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond