Deel dit artikel
-

Eerste Nederlandse ‘Cyberwerkplaats’ vestigt zich in Rotterdam

Net voor de zomer openen de deuren van de allereerste Nederlandse Cyberwerkplaats in Rotterdam: een plek waar jongeren (scholieren, schoolverlaters en gamers) 21-eeuwse vaardigheden worden bijgebracht.

Met de opening van de Cyberwerkplaats, naar goed voorbeeld van het succesvolle Franse initiatief École 42, springen de initiatiefnemers naar eigen zeggen op een ‘rebelse manier’ in op de toenemende marktvraag naar (cyber)securityspecialisten.

Vollgens Mary-Jo de Leeuw starten de meeste organisaties zich bijvoorbeeld blind op inspiratieloze ‘hackatons’ en zeuren daarna dat ze niet aan personeel kunnen komen.

Onderzoek wijst uit dat de meeste securitytalenten autodidact zijn; talenten die zichzelf een weg naar de securitytop hebben weten te werken door gewoon te zijn, wie ze zijn.

De Cyberwerkplaats knoopt alle zaken – werving, opleiding, bedrijvenselectie, mentorschap en coaching – aan elkaar en doet dat met een groot aantal samenwerkingspartners zoals Radically Open Security (ROS), een bedrijf dat vele internationale awards won de afgelopen jaren.

Waar de opleiding komt is nog niet duidelijk. Er is een aantal locaties in optie en de knoop hierover hakt men de aankomende weken door.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond