Elektronicawinkel AO groeit 28 procent in Europa

De Europese omzet van de hier nieuwe elektronicawinkel AO.com groeide in het afgelopen kwartaal met 28,4 procent. Op thuismarkt Engeland steeg het verkooptotaal met tien procent.

Dat blijkt uit de marktupdate die AO.com vanochtend publiceerde, zonder daar specifieke cijfers aan te hangen. Directeur John Roberts zegt enkel dat de Europese business tractie begint te krijgen.

AO.com is actief in Duitsland en sinds maart 2016 ook in Nederland. Het bedrijf is anders dan veel andere shops omdat het van meet af aan met een eigen bezorgdienst werkt die zes dagen per week onderweg is. Aangezien de Nederlandse activiteiten nog betrekkelijk klein zijn, wordt niet in alle postcodegebieden dagelijks geleverd. In de Randstad wel, daarbuiten niet.

Over het eerste halfjaar van het nu nog lopende boekjaar boekten Nederland en Duitsland samen een omzetgroei van 15,6 miljoen naar 29,6 miljoen pond (=34,5 miljoen euro). Het merendeel daarvan komt op het konto van Duitsland omdat dat filiaal al langer open was en de markt groter is.

Onlangs heeft logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis voor AO bij Keulen een nieuw distributiecentrum neergezet. Omvang: 84.000 vierkante meter. Daar vandaan zal de noord-Europese markt worden bediend.

Het expansieplan zag er afgelopen voorjaar zo uit:

Beleggers zijn niet blij met de AO-cijfers. Het aandeel zakte vanochtend met 7 procent.

Foto: Solarbotics (cc)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug