Deel dit artikel
-

Elektronicawinkel AO opent Nederlands filiaal

De online elektronicawinkel AO zet de volgende stap in zijn Europese expansieplannen en opent een filiaal in Nederland. Oostenrijk staat nog op de rol.

Op AO.nl is het Nederlandse filiaal met een nog bescheiden assortiment online gegaan. De Engelsen beginnen nog bescheiden met het aanbod. Enkel in de categorieën wassen & drogen, vaatwassers, koelen en koken & bakken zijn spullen te koop. Daar worden in de loop van de tijd rubrieken aan toegevoegd.

Consumenten in Engeland en Ierland kiezen uit een assortiment van vierduizend objecten, Duitser uit 1.700.

Anders dan veel andere startende webwinkels neemt AO zijn eigen distributieteam mee. Met groene vrachtwagentjes zal het zelf de orders van consument afleveren. Daar komt geen PostNL of andere specialist bij kijken. Op de ene drie dagen bezorgen ze in de ene groep postcodes, op de andere drie dagen in de andere drie. Het werkt niet helemaal landelijk dekkend.

Orders worden geleverd van net over de Duitse grens, doorgaans op de dag na bestelling.

AO is beursgenoteerd. In het eerste halfjaar van 2015 boekte het een omzet van 337 miljoen euro, een plus van 22 procent. In Duitsland was het verkooptotaal 78 miljoen. Over de decembermaand meldt de leiding dat de omzetgroei buiten de thuismarkt hoger dan gemiddeld ligt (PDF).

Foto: bark (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond