Deel dit artikel
-

Emerce B2B Digital: innovatie stuwt Kozijnshop.nl

Digitale tools en lange termijn partnerships met regionale aannemers vormen de basis voor de spectaculaire groei van kozijnshop.nl, dat levert aan zowel particulieren als zakelijke klanten. En ze zijn nog maar net op dreef. De twee oprichters zijn donderdag te gast op Emerce B2B Digital in Maarssen.

Twintigers Bart Voortman en Jan Hendrik Pouw richtten Kozijnshop.nl op toen ze nog op school zaten. Als 14-jarigen veegden ze elke zaterdag de werkplaats aan bij kozijnenfabrikant Webo in Rijssen. Later mochten ze op zaterdagen helpen offertes te maken voor klanten.

Het duo verbaasde zich erover dat alles met een liniaal werd ingemeten. Bart Voortman vond op internet een programma waarmee dat inmeten digitaal kan.

In 2016, toen Voortman technische bedrijfskunde aan Saxion studeerde en Pouw commerciële economie deed aan Windesheim, begonnen ze Kozijnshop.nl. Later lieten ze een eigen softwareprogramma bouwen waarin klanten de maten, de gewenste kleur en het beslag kunnen aangeven. Binnen een minuut volgt dan de offerte.

‘Waar wij ons succes onder andere aan te danken hebben, is dat we snel een koppeling kunnen maken naar het productieproces,’ vertelde Pouw in een interview. ‘We moesten ervoor zorgen dat een order van een klant werd omgezet naar een productietekening waarmee de mensen in de fabriek aan de slag konden. En dan moest het kozijn ook nog eens binnen vijftien werkdagen geleverd worden, want dat beloofden we de klant – en dat doen we nog steeds. Daarin zijn we uniek, want in de huidige markt zijn levertijden van zes weken heel normaal. Die vijftien werkdagen zijn haalbaar, omdat we de juiste machines in huis hebben, maar ook omdat we goede afspraken hebben met onze toeleveranciers.’

Een van de partners in bouwbedrijf Stiho. De klant maakt het ontwerp samen met de Stiho medewerker, ziet direct de prijs, een technische tekening én laat daarmee zien hoe het product eruit komt te zien. Voor één product zijn er nu niet een calculator, werkvoorbereider en productieleider nodig.

Na kozijnen kunnen binnenkort ook prefab binnenwanden via internet worden besteld in Rijssen. Ze draaien nu zo’n 5 miljoen euro omzet.

Naast de Nederlandse markt, bedient men op projectbasis de Belgische markt en in 2018 werden kozijnen geleverd op Sint Maarten, dat toen was getroffen door orkaan Irma.

B2B Digital wordt komende donderdag gehouden in InnStyle in Maarssen. Het volledige overzicht van de sprekers vind je hier. Kaarten koop je via deze link.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond