Deel dit artikel
-

Emerce B2B Digital: innoveren in de schoonmaakbranche

De schoonmaakbranche is een vrij traditionele sector. Bij het aantreden van Kos Fourkiotis als Manager Innovatie bij CSU Cleaning Services stond hem dan ook een uitdaging te wachten. De taak: met technologische en sociaal maatschappelijke innovaties waarde voor de klant en medewerkers vergroten.

Cor van der Heijden vestigde in 1968 in Uden zijn eenmanszaak ‘Cleaning Service’. Hij droomde ervan dat het zou uitgroeien tot een bedrijf met 100 medewerkers en een prettige werksfeer. Al gauw specialiseerde het bedrijf zich in asbest-, brand- en roetreiniging.

Inmiddels wordt er binnen CSU onder meer gewerkt met data, robotica, sensoring en VR en loopt het bedrijf vooruit op de verwachtingen in de markt.

Samen met Heijmans is Beyond Eyes ontwikkeld. Van het meten van bezetting en schoonmaken op basis van sensoren is het platform uitgegroeid tot een digitale facilitator voor samenwerken. Het is een verzameling diensten op één digitaal platform dat ketensamenwerking binnen een pand faciliteert.

Traditioneel contracteer je verschillende leveranciers voor allerlei diensten. Al die partijen werken binnen hetzelfde pand in hun eigen silo en optimaliseren hun eigen eilandje. Dat wordt nooit zo optimaal als wanneer al die partijen sámen, vanuit hun eigen dienstverlening, kijken naar wat het beste is voor de klant.

Je kunt bijna alles aan het Beyond Eyes-platform koppelen, ook bestaande sensoren. Denk aan slimme zeepdispensers of koffiemachines, waardoor schoonmaakmedewerkers een seintje krijgen om ze bij te laten vullen.

Kos Fourkiotis deelt tijdens B2B Digital hoe je innoveert in een organisatie met 27.000 werknemers, waar de urgentie voor digitale transformatie niet hoog is. Aan bod komt niet alleen de digitale, maar ook de culturele kant van verandering. Hoe ga je om met weerstand en verleid je mensen om samen te innoveren?

B2B Digital wordt 12 mei gehouden in InnStyle in Maarssen. Het volledige overzicht van de sprekers vind je hier. Kaarten koop je via deze link.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond