Deel dit artikel
-

Emerce E-commerce Live! en Emerce Digital Marketing Live! virtueel

Je had ze nog van ons te goed: de congressen Emerce E-commerce Live! en Emerce Digital Marketing Live! die normaal gesproken elk voorjaar worden gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Dit keer wordt het november. Net als bij eDay is virtuele toegang gratis.

Hoewel we jullie niet kunnen ontvangen in de Beurs van Berlage, blijft alles bij het oude. Naast tal van sessies over alle aspecten van marketing en e-commerce hebben we ook weer round tables met experts. In een online ronde tafel sessie bespreek je samen een specifiek thema en krijg je de nieuwste tactieken in e-commerce of marketing.

E-Commerce Live (2 november) heeft sprekers van bol.com, Google, Booking.com, ING Bank, Redkiwi, Miraki, Blokker, Bever en Jumbo. Thema’s zijn fulfillment en logistiek, marktplaatsen, e-commerce strategie en klantervaring.

Bij Booking.com lopen op elk moment van de dag 1000 experimenten tegelijk. Hoe doen ze dit precies?

Blokker besefte al jaren geleden dat het bedrijf uitgebreid moest worden met een nieuw platform, Blokker Connect, om flexibel en wendbaar te blijven in een snel veranderende wereld. Vier jaar later, toen winkels gedwongen werden te sluiten, benutte Blokker zijn ecosysteem met meer dan 450.000 online producten in ruim 2200 categorieën om de klanten hun vertrouwde beleving te blijven bieden.

Met een zorgvuldig georkestreerde merkbeweging van ‘outdoor’ naar ‘buiten’ heeft Bever zich in een zeer competitieve retailmarkt flink weten te verbreden zonder haar kwalitatieve positie als specialist te laten verwateren. Hidde van der Louw (CMDO Bever) vertelt op E-commerce Live! over hun bijzondere en succesvolle herpositioneringscase.

Wat zijn de kwetsbaarheden en kansen van online in coronatijd? Kunnen alleen grote merken en retailers overleven in het geweld van platformen en schaalvergroting? Bestaan fysieke winkels uiteindelijk niet meer? En gaat online uiteindelijk alleen over de laagste prijs? Eduard Hoogenboom, director Partner management van bol.com, wordt stevig aan de tand gevoeld over de rol en snelle opkomst van platformen.

Ed Sander praat je verder bij over de nieuwste e-commerce trend uit China: livestreaming. En GfK geeft een overzicht van het retaillandschap.

Op Emerce Digital Marketing Live! (3 november) hoor je experts van onder meer Happy Horizon, Orangevalley, DDMA, GfK, RTL, Pon, BNR en Neerlands fietstrots VanMoof. De thema’s zijn onder meer adverteren, sociale media, analytics en klantdialoog.

Welke growth marketingstrategieën gebruikt bijvoorbeeld VanMoof om de komende jaren hard te groeien in de traditionele fietsbranche? Hoe zet de fietsenmaker data in om onder andere effectiever en efficiënter te adverteren?

Feedmanagement is onmisbaar in de digitale strategie van veel merken. Maar hoe zet je het slim en vooral (kosten)efficiënt in? Jaap Hopmans van Traffic Builders en Marjet Pels van Channable vertellen aan de hand een case (CarNext.com) hoe ze te werk zijn gegaan om een merk in 22 landen te lanceren.

Bij het Pon Datalab hebben ze één missie: het slimste handels- en servicebedrijf ter wereld zijn. Dat doen ze met een team van 18 datawetenschappers en AI specialisten. Kevin Haver vertelt er meer over.

De presentaties worden de komende weken vastgelegd en met regelmaat blikken we vooruit op specifieke sessies.

Foto Peter Boer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond