Deel dit artikel
-

[Emerce TV] ‘Nog weinig vrouwen in tech, maar ze komen’

Vrouwen zijn in de techwereld nog steeds ondervertegenwoordigd als oprichter en investeerder. Niettemin ziet Simone Brummelhuis, partner bij het Borski-fonds, daar wel verandering in komen.

“Steeds meer vrouwen ondernemen en steeds meer investeren, maar het is nog niet mainstream.” Deze en andere beschouwingen op vrouwen in de techwereld staan centraal in het interview dat Simone Brummelhuis afgeeft aan Emerce TV.

Het interview gaat live op donderdag 16 november, als onderdeel van de videocollectie Emerce Financials. Belangstellenden kunnen zich alvast inschrijven voor een e-mailalert.

Brummelhuis was ooit mede-oprichter van recensiesite Iens, in 2015 overgenomen door Tripadvisor. Sinds 2019 is ze actief met het Borski-fonds en investeert daar met haar team veertig miljoen euro in techbedrijven met vrouwen en waar diversiteit hoog in het vaandel staat.

Nederlands grootste banken zijn investeerder, evenals zestig ondernemers. Volgens de vc-partner zouden echter ook pensioensfondsen moeten meedoen. Het ligt zo voor de hand. Waarom investeert PGGM, met veel vrouwen als deelnemer, zijn premies niet in techbedrijven die de zorg helpen en waar vrouwen aan het roer staan? “PME doet dat wel.”

“Pensioenfondsen beginnen in beweging te komen, maar ze steken niets in nieuwe innovatieve fondsen in Nederland, wel daarbuiten trouwens.”

Borski Fund heeft belangen in vijftien techbedrijven, onder meer in: parfumado, Inne, Closure, The Fabricant en The Next Closet.

Verder in het gesprek gaat de investeerder in op zaken als diversiteit in venture capital, toestroom van vrouwen, de rol van banken, hoe vrouwen anders werken en dan mannen en waarom het logisch was dat koningin Maxima het fonds opende.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond