Deel dit artikel
-

EMI klaagt Grooveshark aan

Spotify-kloon Grooveshark is door platenmaatschappij EMI voor de rechter gesleept. De muziekdienst uit Florida zou al drie jaar geen royalty’s hebben betaald.

EMI heeft woensdag een aanklacht ingediend bij een rechtbank in New York tegen het moederbedrijf Escape Media Group. Ook Universal, Sony en Warner beschuldigen de Amerikaanse onderneming van piraterij.

Volgens een woordvoerster gaat het om een meningsverschil over de hoogte van het te betalen bedrag. Grooveshark wil 150.000 dollar betalen, maar EMI claimt dat met 30 miljoen en 14 miljard streams de royalty’s veel hoger moeten zijn.

Grooveshark is in 2006 opgericht door studenten van de Universiteit van Florida. De dienst ging in 2007 de lucht in. Destijds noemde men zich een ‘legale LimeWire’. In 2008 werd het download-formaat verlaten en werd Grooveshark een online jukebox zoals Last.fm. Time Magazine rekende Grooveshark vorig jaar tot de ’50 beste sites’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Luuk

Grooveshark is geen Spotify-kloon. Het wordt namelijk voornamelijk gebruikt via de browser, Spotify gebruikt alleen native apps. Daarnaast bestaat Grooveshark al langer dan Spotify.

Zelf zegt Grooveshark te vallen onder de ‘Safe Harbor’ protection van de Digital Millenium Copyright Act (DMCA) http://en.wikipedia.org/wiki/DMCA en dus niks verkeerd te doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond