Deel dit artikel
-

Enorm wantrouwen tegen informatieverwerking

Bijna de helft van alle consumenten is wantrouwig over de manier waarop bedrijven omgaan met hun gegevens. Een op de vijf consumenten vertrouwt geen enkel bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek dat Verint uitvoerde in samenwerking met analyse- en consultancybureau Ovum en het Britse onderzoeksbureau Opinium onder 18.000 consumenten in negen verschillende landen, waaronder Nederland.

Er zijn wel regionale verschillen. Zo is in het Verenigd Koninkrijk het percentage consumenten dat zich zorgen maakt, met 63 procent het hoogst, en zijn Poolse consumenten over het algemeen het best van vertrouwen. Toch geeft daar nog 28 procent van de ondervraagden aan wantrouwig te zijn.

In Nederland is 44 procent bezorgd over de manier waarop bedrijven met persoonlijke informatie omgaan. Vijftien procent van de Nederlandse ondervraagden gaf zelfs aan geen enkel bedrijf te vertrouwen met de veiligheid van zijn gegevens.

Bij nutsbedrijven ligt dat percentage opvallend genoeg nog een stuk lager: daar is zowel in Nederland als wereldwijd slechts drie procent van de consumenten er gerust op dat deze bedrijven op een veilige manier met hun gegevens omgaan.

Onlineretailers doen het op het gebied van consumentenvertrouwen het slechtst. Wereldwijd vertrouwt slechts twee procent erop dat zijn gegevens daar veilig zijn; in Nederland ligt dat met één procent nóg lager.

Verint adviseert bedrijven om rekening te houden met deze verschillen en de communicatie daarop aan te passen. Transparantie staat daarbij voorop.

Deel dit bericht

2 Reacties

Gaat dit iemand aan?

met dank aan de overheden, voor de bangmakerij/
Met al die cookiemeldingen, voel ik me echt veiliger en is mijn gebruiksgemak er ook er op voout gegaan.
Kunnen we dat ook invoeren voor alle camera’s in Nederland? En moet ik dan op elke straat hoek vooraf toestemming geven dat ik gefilmd mag worden?

bert

Webdesigntip voor 2016: haal die cookies nou eens weg! Ze zijn volstrekt overbodig geworden. Meeste browsers flikkeren ze na een sessie toch in de prullenbak, dusin sessie-sessie datatransport kunnen ze helemaal niks.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond