Deel dit artikel
-

Enschedeërs peilen grondwater via Internet der dingen

In Enschede gaan bewoners voortaan hun eigen grondwaterstand meten. Een en ander gebeurt het kader van de Citizen Science-pilot Grondwater peilen, gecoördineerd door DesignLab Universiteit Twente. De eerste peilbuizen gingen eind oktober bij elf Enschedese huishoudens de grond in.

Enschede kampt al enige tijd met een hoog grondwaterpeil. Er komen vaak meldingen van natte kelders uit verschillende plekken in de stad. In het nieuwe project geven slimme sensoren in de peilbuizen via het Internet der dingen direct inzicht in de grondwaterstand van de bewuste Enschedese kavels.

Deelnemers kunnen de waterstand zelf direct raadpleghen via smartphone en tablet, en wisselen hun ervaringen uit met elkaar én de projectpartners tijdens drie bijeenkomsten.

Door heel lokaal te meten, ontstaat een transparante benadering voor het grondwaterprobleem, zeggen de onderzoekers. Uniek is dat niet één instantie of individu bepaalt of er een verband bestaat tussen het grondwaterpeil en water in de kelder.

Partners in het project zijn Universiteit Twente, gemeente Enschede, Saxion Hogeschool, VRM Levellog, Things Network Twente en Twente47.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond