Deel dit artikel
-

‘Enzo Knol verdient ruim 3 ton’

Vlogger Enzo Knol, goed voor 1 miljoen volgers op YouTube, verdient ruim drie ton per jaar. Dat beweert in elk geval Quote. De video’s op YouTube werden vorig jaar 400 miljoen keer bekeken.

Quote gaat uit van een CPM (Cost Per Mile) van 1 euro. Gecorrigeerd voor 25 procent ‘strafkorting’ (omdat Knol alleen Nederlanders bedient) zou dat neerkomen op 750 euro per miljoen impressies. Extra inkomsten ontleent de vlogger aan schnabbels en het Knolpowerboek.

Quote komt dan aan een ruwe schatting van 375.000 euro omzet per jaar, waarvan 15 procent gaat naar Divimove, het bureau dat zijn commerciële belangen behartigt. Onder de streep blijft daarmee 318.750 euro over.

Knol wil zelf niets zeggen over zijn verdiensten en heeft eerdere berekeningen van Quote altijd als overdreven gekenschetst.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ingrid

Wat boeit mij het wat Enzo Knol verdient.
Dat maakt toch niet uit al verdient hij 3 miljoen !
Iedereen mag zijn salaris toch gewoon lekker voor zichzelf houden.
Steeds maar weer die beweringen, wat wil men hier nou mee zeggen ?

piet

Echt helemaal met ronny eens.

Laat dit soort waardeloze artiklen aub aan die waardeloze quote over. Jullie moeten echt eens een redactie meeting gaan houden en afspreken dat niet iedere stagaire zomaar iets mag posten.

Minder onzin kopieren die uiteindelijk niet waar blijkt te zijn,

minder inhoudloze artikelen,

minder sluikreclame van totaal waardeloze hipster partijen.

Emerce. Het is klaar nu!

Henk

Hi “Zeur”Piet,

Laat het redactionele stuk maar gewoon over aan de mensen die hier hun werk van hebben gemaakt en laat iedereen ajb in hun waarde.

Dit artikel heeft digitale en commerciele raakvlakken met Emerce en hun lezers wat betekent dat het voor anderen wellicht wel interessant kan zijn.

Niet elk artikel hoeft wereldnieuws te zijn toch.

Persoonlijk vind ik het erg knap dat een jongen van de straat via een nieuw medium geld verdient. Tevens vind ik de € 1, – CPM die wordt geschetst wel aan de lage kant.

Gegroet.. Henk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond