Deel dit artikel
-

Europese adviesraad voor TikTok

Video-app TikTok heeft een Europese adviesraad opgericht waarin ook een bestuurslid van de Blijf Groep, een non-profit gericht tegen huiselijk geweld, heeft plaatsgenomen.

Behalve Kristine Evertz van de Blijf Groep maakt ook de Belgische Robin Sclafani deel uit van de adviesraad. Zij werkt voor CEJI, een Joodse anti-discriminatieorganisatie.

De Consumentenbond en 17 andere Europese consumentenorganisaties hebben onlangs een klacht ingediend tegen de video-app, Het platform zou kinderen onvoldoende beschermen tegen advertenties en ongepaste inhoud.

Zo dagen populaire influencers hun vaak jonge volgers uit om content te creëren rondom specifieke producten. Maar voor de gebruikers die aan de uitdagingen meedoen, is meestal niet duidelijk dat dit een commercieel doel heeft en eigenlijk bedoeld is om te adverteren.

De consumentenorganisaties hebben hun klacht ingediend via de Europese koepelorganisatie BEUC in bij de Europese Commissie en het Europese netwerk van toezichthouders CPC. De vorming van een adviesgroep is een eerste stap om aan de bezwaren tegemoet te komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond