Deel dit artikel
-

Europese bijdrage voor zelfsturende drones

Elf samenwerkende ondernemers in Oost-Nederland ontvangen 2,3 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor het ontwikkelen van zelfsturende drones en een machine om met elektriciteit levensmiddelen te steriliseren.

Drone-technologie wordt ingezet om hulpdiensten zoals brandweer en politie te ondersteunen. Bij een incident verliezen hulpverleners kostbare tijd aan besturing en navigatie van drones. Ze maken nog weinig gebruik van sensoren die bijvoorbeeld gassen en straling waarnemen.

Het project van Demcon Enschede ontwikkelt nieuwe technologie voor onbemande (drone)systemen. Zoals een systeem waarbij een drone uit zichzelf betrouwbare informatie over de melding verzamelt. De drone verjaagt ook vogels bij vliegvelden.

Het project ‘Inline Radiofrequent Steriliseren’ van onder andere TOP Wageningen, en PinkRF Wijchen, onderzoekt, ontwikkelt en test een machine die levensmiddelen kan steriliseren met behulp van elektriciteit. Deze nieuwe techniek verlengt de houdbaarheid van versproducten. Dit is goed voor de gezondheid en het milieu.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond