Deel dit artikel
-

Europese sim only-tarieven gedaald

De kosten van een sim-only abonnement zijn in de meeste landen van de EU het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het Houtense bedrijf constateert een trend waarbij telecombedrijven grotere databundels aanbieden in hun postpaid-aanbod.

Op basis van onderzoek naar ruim 1.600 abonnementen concludeert Telecompaper dat Denemarken het goedkoopste land blijft voor mobiele abonnementen en Griekenland het duurste. Nederland behoort meer dan vorig jaar tot de goedkopere landen.

De EU Benchmark kijkt naar de totale kosten van mobiele abonnementen, zowel zonder als inclusief een high end smartphone. Denemarken was het enige land met lage prijzen in alle vergelijkingen. Frankrijk, Finland, Italië, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk horen ook bij de goedkopere landen in de meeste categorieën. In scherp contrast hiermee zijn mobiele abonnementen in Griekenland en Portugal over het algemeen het duurst.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2016 is Italië goedkoper geworden. Zwitserland is duur voor sim-only aanbod, maar dit is minder het geval wanneer het gaat om abonnementen inclusief high end toestel. Finland, Zweden en Noorwegen zijn iets duurder geworden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond