Deel dit artikel
-

Expedia neemt AirAsiaExpedia Travel volledig over

Expedia neemt voor 60 miljoen US dollar de overige 25 procent van de aandelen in AirAsieExpedia Travel over van AirAsia en wordt daarmee volledig eigenaar van de online reisagent. AAE Travel begon als joint venture maar AirAsia trekt zich nu dus terug.

Expedia en AirAsia gingen in 2011 van start met AAE Travel als fiftyfifty samenwerkingsverband. In 2015 verwierf Expedia al een extra kwart van de aandelen van AirAsia, waardoor de verhouding 75-25 werd. AirAsia zegt zich op andere projecten te willen richten, zoals BigPay (een prepaid creditcard in combinatie met een app waarmee je in het buitenland in de lokale valuta betaalt zonder hoge wisselkoersen) en Ourshop (taxfree shopping).

De domeinnaam AirAsiaGo.com, waar AirAsia-vluchten in combinatie met Expedia-hotels worden verkocht, wordt het eigendom van AirAsia, maar Expedia blijft de boekingtool verzorgen.

Voor Expedia was de joint venture een goede manier om naamsbekendheid te verwerven in Azië door mee te liften op het bekende merk AirAsia. Het volledige eigendom van AAE Travel betekent volgens Expedia dat het merk beter geïntegreerd kan worden.

Foto: ThamKC / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond