Deel dit artikel
-

Facebook at Work start volgende maand

De zakelijke versie van Facebook gaat volgende maand eindelijk van start, zo meldt The Information op basis van ingewijden.

De prijs moet nog nader bekend worden gemaakt. De testgroep van 400 bedrijven mocht Facebook at Work tot nu toe gratis gebruiken. Verwacht wordt dat Facebook at Work niet heel erg zal afwijken van bijvoorbeeld de premium versie van Slack, die 6,67 dollar per maand kost. Facebook sluit geen volumecontracten af. Bedrijven betalen per gebruiker. Facebook wil zich uiteindelijk richten op bedrijven vanaf honderd werknemers.

Een van die bedrijven is Royal Bank of Scotland, dat 100.000 werknemers heeft. Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) is de eerste organisatie in Nederland die Facebook at Work officieel in gebruik heeft. De zakelijke versie van Facebook is bij het ANP vanaf 1 maart 2016 operationeel als besloten communicatie- en kennisdeelplatform voor medewerkers en freelancers.

De grote kracht van Facebook at Work is dat het een dienst wordt zonder leercurve. De gebruikersomgeving lijkt volledig op het huidige Facebook, maar uiteraard met meer mogelijkheden voor het delen van documenten.

Het project wordt geleid door Lars Rasmussen, die ooit bij het mislukte mail- en chatplatform Google Wave was betrokken.

Deel dit bericht

6 Reacties

Elmar

Ben erg benieuwd, de laatste zin… geeft wel bedenkingen.

Hans

Dacht exact hetzelfde Elmaar #LOL
Maar als besloten platform, althans zo begrijp ik het nu, zou het goed kunnen werken door de herkenbare en bekende lay-out.
Ben benieuwd…

Bert Vries

Mijn ervaring is niet dat de het succes vaneen enterprise social networks (ESN)afhangt van hoeveel end-user training je moet doen ivm een het leren werken met een nieuwe tool (Yammer bijvoorbeeld lijkt verdacht veel op facebook) maar dat het succes van de ESN bepaalt wordt door de mate waarin het ESN geïntegreerd wordt in de dagelijkse manier van werken van de werkgevers.

Jana Smeets

De url van de nieuwe facebookatwork site wordt: http://facebookat.work

Peter

Wij zijn al begonnen en ik moet zeggen dat het een platform is dat ons in staat stelt, met met onze medewerkers informatie uit te wisselen. Het is een prima manier om, voor zowel interne als externe, documenten en ervaringen te delen en te communiceren in verschillende kanalen (groups) zoals slack dat ook biedt. De integratie van verschillende systemen zal een belangrijke factor worden om van F@W een succes te maken dat kan concurreren met Slack. Ik gok dat Microsoft, met de overname van Linkedin, binnenkort ook deze kant op gaat.

Jos

Ik ben benieuwd of dit een standalone oplossing (indoor gehost) is of een service die bij Facebook gehost wordt. Met andere woorden, tot welke data heeft Facebook inzage?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond