Deel dit artikel
-

Facebook gaat weer nieuwsberichten doorgeven in Australië

Facebook heeft toegezegd toch weer nieuwsberichten te gaan plaatsen op de tijdlijn voor Australische gebruikers. Dit na onderhandelingen met Minister van Financiën Josh Frydenberg.

‘Na verdere gesprekken met de Australische regering zijn we tot een overeenkomst gekomen die ons in staat zal stellen om de uitgevers beter te ondersteunen”, aldus Campbell Brown, hoofd van de Divisie Global News Partnerships van Facebook.

Als gevolg van een nieuwe mediawet die deze week door de Senaat wordt goedgekeurd, bleef de tijdlijn van 11 miljoen Facebook gebruikers in Australië volledig verstoken van nieuws, waardoor het bezoekersverkeer naar nieuwssites sterk terugliep.

Afgesproken is dat Facebook en Google moeten onderhandelen met lokale uitgevers over de betaling voor de nieuwsinhoud die opduikt in de tijdlijn van Facebook en de zoekresultaten van Google. Als er binnen 90 dagen geen akkoord kan worden bereikt, legt de overheid een verplichting op. Uitgevers moeten ook vooraf op de hoogte worden gesteld van wijzigingen in algoritmen die van invloed zijn op de manier waarop hun inhoud wordt geordend.

Google heeft inmiddels al overeenkomsten gesloten met uitgevers.

Toch sluit Facebook niet helemaal uit dat het alsnog nieuwsberichten kan terugtrekken. Het platform wil niet automatisch worden onderworpen aan gedwongen onderhandelingen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond