Deel dit artikel
-

Facebook blokkeert alsnog nieuws in Australië

Facebook-gebruikers in Australië kunnen sinds woensdag geen nieuws meer delen. Dat is het gevolg van een conflict met de Australische overheid die wil dat Facebook inkomsten deelt met traditionele media.

Ondanks berichten dat Facebook dicht bij een overeenkomst was, heeft het bedrijf toch moeten besluiten om nieuws op haar platform te blokkeren. Het gaat om zo’n 4 procent van alle content. Alle andere diensten blijven gewoon werken.

Nieuwsproducenten en politici hebben negatief gereageerd op het besluit, temeer daar Facebook nog volop in gesprek was met de Australische overheid en de beperkingen die Facebook heeft ingesteld ook de Australische hulpdiensten treffen.

Minister van Financiën Josh Frydenberg zegt dat de maatregel ‘niet nodig was’. Hij blijft in gesprek met het platform.

Grote nieuwsmedia als The Sydney Morning Herald en The Age, News Corp en ABC zijn bang dat door het besluit desinformatie nog verder zal toenemen.

Google, dat had gedreigd om zich in zijn geheel terug te trekken uit Australië, heeft inmiddels de eerste deals met grote mediabedrijven gesloten, waaronder Rupert Murdochs News Corp.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond