Deel dit artikel
-

Facebook groeit, maar verliest tieners

Facebook is het afgelopen kwartaal verder gegroeid naar 1,19 miljard maandelijkse gebruikers. Daarvan waren er 890 miljoen dagelijks actief. Volgens berekeningen van iStrategyLab heeft Facebook sinds 2011 echter ten minste 3,3 miljoen Amerikaanse tieners – van tussen de 13 en 17 jaar – zien vertrekken. 

De groei komt vooral van oudere gebruikers. In de afgelopen drie jaar is het aantal tieners met 25 procent afgenomen, terwijl de groep gebruikers van 55 jaar en ouder met 80 procent is gestegen.

Op de omzet heeft dat echter een positief effect. De sterke Amerikaanse dollar temperde de omzetgroei ietwat, maar de 3,85 miljard dollar was beter dan verwacht. De nettowinst eindigde op 701 miljoen.

3,8 miljard dollar kwam van advertenties, 49 procent meer dan een jaar terug. 69 procent daarvan kwam via mobiele apparaten, een groei van 53 procent ten opzichte van 2013.

Facebook gaf het afgelopen kwartaal fors meer geld uit, 87 procent meer dan een jaar terug: 2,72 miljard dollar. Dat had CEO Mark Zuckerberg trouwens al aangekondigd in het najaar. In oktober sprak hij over ‘agressief investeren’ in bedrijven. Vorig jaar nam Facebook WhatsApp en de onderneming achter de VR-bril Ocoulus Rift over.

 

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Gert Meijer

Is ook bekend waarom tieners vertrekken? Dat is de vraag die iedereen zich na lezing zal stellen maar helaas niet beantwoord wordt.

CowboyTim

@Gert

Als iedereen het doet, is het niet meer cool. En laat daar tieners nu vatbaar voor zijn. De innovators zijn vertrokken (tieners) naar andere platformen en trekken zo langzaam aan meer mensen met zich mee.

De laggards (ouderen) begeven zich nu op het platform. Als je de curve mag geloven, betekent dit dat Facebook op de rand van de afgrond staat.

Vandaar ook de “agressieve investeringen”, dat doen ze ook niet voor niets 😉

Sandra Lont

Inderdaad. Tieners willen niet met hun (groot)ouders op Facebook. Dat is niet stoer.

henk

Dit is ook ooit zo op Hyves gegaan..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond