Deel dit artikel
-

1,5 miljard actieve gebruikers voor Facebook

Facebook heeft een veel beter kwartaal afgesloten dan verwacht. De omzet klom naar 5,38 miljard dollar. Het merendeel daarvan heeft het sociale netwerk verdiend met advertenties. ‘Een enorm goede start van het jaar’, aldus CEO Mark Zuckerberg.

Facebook noteerde een nettowinst (GAAP) van 1,5 miljard dollar. De winst per aandeel van 0,77 dollar lag ruim hoger dan de 0,62 dollar waarop analisten hadden gerekend. Een jaar eerder boekte Facebook een winst van 0,77 dollar.

Mobiel bepaalt 82 procent van de advertentieomzet, tegen 80 procent in het voorgaande kwartaal. Mobiele advertenties maken zelfs 79 procent deel uit van de totale omzet van het Amerikaanse bedrijf.

Het sociale netwerk eindigde het kwartaal met 1,65 miljard actieve gebruikers, 15 procent meer dan een jaar geleden. Het aantal mobiele gebruikers blijft maar groeien, naar 1,51 miljard, 21 procent meer dan vorig jaar om deze tijd. Het aantal dagelijks actieve gebruikers bedraagt ruim 1 miljard, waarvan 989 miljoen mobiel. Facebook noteerde daarmee twaalf keer zoveel gebruikers als Twitter. De groei wordt vooral gerealiseerd in ontwikkelingslanden.

Gebruikersaantallen voor WhatsApp en Instagram zijn niet gegeven.

In een toelichting ging Zuckerberg niet in op geruchten dat het een eigen foto-app ontwikkelt. Die app moet er volgens The Wall Street Journal voor zorgen dat gebruikers nog meer foto’s en video’s gaan delen. Zuckerberg bevestigde wel dat Facebook kijkt naar nieuwe interactieve videoformaten, anders dan livestreaming en 360 graden. CFO David Wehner benadrukte nog maar eens dat Virtual Reality voorlopig geen substantiële bijdrage levert aan de omzet.

Facebook wil een nieuw type aandeel zonder stemrecht introduceren. Daarmee wil Zuckerberg zich beschermen tegen ontevreden investeerders. Op deze manier hoopt hij zijn plannen voor de lange termijn te realiseren. Op 20 juni moet de introductie van deze aandelen worden goedgekeurd door de huidige aandeelhouders.

Het aandeel steeg zojuist met 7 procent.

untitled

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond