Deel dit artikel
-

Facebook lanceert platform voor Messenger bots

Facebook heeft als verwacht op zijn ontwikkelaarsconferentie in San Francisco een Messenger Platform aangekondigd, inclusief chatbots. Zo werd vanavond al meteen een open bot API gelanceerd.

Slimme bots maken gebruik van kunstmatige intelligentie om natuurlijke taal te begrijpen, maar ook om beelden te herkennen en uit te wisselen. Chatbots zijn reeds beschikbaar voor WeChat, Telegram, Kik, Slack, Skype en Line, maar Messenger heeft met 900 miljoen gebruikers een groter bereik.

Ontwikkelaars kunnen al vanaf vandaag bots ontwikkelen voor Messenger. Er zijn reeds bots voor Flowers, Hipmunk, CNN, eBay, Disney, Staples, Shopify, Salesforce, HealthTap en OwnersListens. Die van CNN levert nieuws en leert de voorkeuren van gebruikers kennen. De eigen bot van Facebook heet M. De bottechnologie is gebaseerd op Wit.aim, dat vorig jaar werd overgenomen.

Het Messenger Platform is (nog) niet compatibel met WhatsApp. In principe staat de bottechnologie ook nog los van Messenger for Business, een platform voor klantenondersteuning (webcare) dat vandaag eveneens werd aangekondigd.

Ook is een Live Video API vrijgegeven, waarmee ontwikkelaars bijvoorbeeld videobeelden van een vliegende drone aan Facebook kunnen doorgeven.

Facebook CEO Mark Zuckerberg schetste vanavond summer de roadmap van Facebook voor de komende tien jaar. “Wij staan voor het verbinden van alle personen, we willen technologie ontwikkelen om alles met iedereen te verbinden.”

Daarom worden rond Facebook en Messenger complete ecosystemen gebouwd. “We hebben met Messenger al drie keer meer berichten verstuurd dan SMS ooit deed”, zei hij.

Andere projecten hebben te maken met het verschaffen van internettoegang aan minder bedeelde landen. Zuckerberg benadrukte dat 4 miljard mensen nog geen toegang tot internet hebben. “Daarom bouwen we technologie om internet naar afgelegen gebieden te brengen, zoals door de zon aangedreven vliegtuigen.”

fbroadmap

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond