Deel dit artikel
-

Facebook Nederland gaat mkb ondersteunen met eigen tools

Facebook Nederland wil (lokale) mkb bedrijven ondersteunen in moeilijke tijden. Het voortbestaan van deze kleinere bedrijven is cruciaal voor de werkgelegenheid en onze economie, meent het sociale netwerk.

Vanaf vandaag kan bijvoorbeeld een persoonlijke inzamelingsactie gestart worden voor een bedrijf op Facebook. De inzamelingsactie kan vervolgens ook worden gedeeld op Instagram.

Een andere initiatief heet ‘Posts van bedrijven bij jou in de buurt’. Op deze centrale plaats binnen Facebook kunnen gebruikers de nieuwste ontwikkelingen van lokale bedrijven volgen.

Met de nieuwe Steun het mkb-sticker op Instagram kunnen mensen hun steun voor (lokale) bedrijven via Instagram Stories zichtbaar maken. In deze sticker kan de naam van een favoriet bedrijf worden vermeld.

Met Instagram Gift Cards kunnen bedrijven ook om steun vragen. Zij kunnen dan een ‘actieknop’ aan hun profiel toevoegen of een sticker met een cadeaukaart in hun Instagram-verhalen plaatsen. Mensen klikken op de actieknop of sticker, voltooien hun aankoop via een van de partnerwebsites, en ondersteunen op deze wijze lokale ondernemingen.

Facebook maakt het voor bedrijven verder ook mogelijk om bepaalde berichten te voorzien van de tag COVID-19. Berichten met de tag worden extra belicht, waardoor bedrijven hun klanten nog beter op de hoogte kunnen houden van de laatste maatregelen die zij nemen naar aanleiding van de coronacrisis.

Facebook wijst verder op in-app Business Resources: voor bedrijven die door de huidige situatie worden gedwongen om meer online activiteiten te ontplooien, biedt het het bedrijf COVID-19-gerelateerde informatie, zakelijke tools en best practices.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Als je ze echt wil helpen: schakel tijdelijk alle links naar Amazon uit en vervang ze door lokale leverancier (leuke uitdaging om te programeren ook!).

Evert Bal - Uxley

Mooi initiatief, dat zeker. Ik hoop dat de winkels de waarde inzien van het digitaal promoten van hun assortiment.
Maar dan moet je ook nog zorgen dat de westlandse consument er graag komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond