Deel dit artikel
-

Focus AFM ook in 2019 weer op technologie

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) richt zich in 2019 onder meer op het voorkomen van onverantwoord gebruik van technologie en data als gevolg van de voortschrijdende digitalisering van financiële dienstverlening.

Jaarlijks publiceert de toezichthouder in januari de speerpunten, de bijbehorende toezichtactiviteiten en de begroting voor het komend jaar in de AFM Agenda. Deze keuze van activiteiten is onder meer gebaseerd op de belangrijkste trends en bijbehorende risico’s. Een verkenning van deze trends is eind oktober 2018 gepubliceerd in AFM Trendzicht 2019.

Het toenemend gebruik van (nieuwe) technologie en data biedt kansen voor financiële ondernemingen en voordelen voor consumenten, maar brengt ook risico’s met zich mee, stelt de toezichthouder. De AFM wil voorkomen dat marktpartijen ‘onverantwoord’ gebruikmaken van technologie en data.

Zo worden in 2019 de online beslisomgevingen van verschillende aanbieders van beleggingsproducten onderzocht. Ook wordt een verkenning gedaan naar het toenemend gebruik van (klant)data en de risico’s voor de solidariteit binnen de verzekeringssector.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond