Deel dit artikel
-

Footlocker, Guess en Toys “R” Us op Google Wallet

Google sluit meerdere internationale winkelketens aan op zijn nieuwe digitale dienst voor de detailhandel, Google Wallet. Onder hen de Amerikaanse filialen van Footlocker, Guess, Macy’s en Toys “R” Us.

Google zet de vaart achter de ontwikkeling en uitrol van Wallet om vernieuwing naar de retailbranche te brengen. In eerste instantie betreft het Amerikaanse activiteiten, maar het bedrijf legt hiermee direct de basis voor internationale uitrol.

In de Verenigde Staten sluit het bedrijf deze dagen weer een aantal nieuwe ketens aan op de betaal- en loyalydienst. Klanten van Foot Locker, Guess, OfficeMax en American Eagle Outfitters kunnen hun klantenpas in de prullenbak gooien. Althans, als ze een Androidtelefoon hebben met de Walletapplicatie.

Deze klanten hoeven binnenkort enkel hun telefoon langs de kassa van een winkel te zwaaien om spaarpunten op hun telefoon te laten zetten. Die data worden gesynchroniseerd met de systemen van de betreffende keten.

In een special tabblad in de Walletapplicatie kunnen winkeliers ook speciale reclameacties verspreiden aan de Googlegebruikers.

Klanten van bijvoorbeeld Jamba Juice kunnen met hun mobieltje ook gaan betalen via Google Wallet. Daartoe sloot Google onlangs Citi, MasterCard, Visa, Discover en American Express aan op zijn systemen.

Google presenteerde Wallet in mei 2011 aan de markt.

Foto: Ganesha Isis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond