Deel dit artikel
-

Forse kritiek vakbonden op snelle doorstart Neckermann

Het personeel dat zijn baan verliest door het faillissement van Neckermann.com krijgt geen salaris voor de maand juni. Dat heeft de curator aan de vakbonden laten weten.

‘In de Nederlandse wet staan banken voorop in de rangorde voor schuldeisers, er was nog een openstaande hypotheek voor gebouwen, waardoor er geen geld is om de salarissen  van juni te betalen, zegt Bart Leybaert van vakbond BBTK in de Belgische pers.

Op vijftien personeelsleden na wordt iedereen bij de e-tailer ontslagen, waaronder twintig personeelsleden uit Zwijndrecht. Neckermann gaat in afgeslankte vorm verder.

De vakbonden hebben flinke kritiek op de snelle doorstart. Amper een dag na het faillissement was uitgesproken, was de nieuwe website online. Leybaert: ‘We weten allemaal dat een professionele website maken langer duurt dan een dag’

Ben van Roodhuizen van FNV Bondgenoten noemde de doostart op RTL Z gisteren een ‘truc’. ‘Volgens de wet moet bij voortzetting van onderneming worden doorgegaan met het bestaande personeel en tegen de bestaande arbeidsvoorwaarden. Dit is een soort truc om dat te omzeilen.’

De suggestie dat de directie van postorderbedrijf Neckermann de onderneming moedwillig heeft laten klappen, noemt directeur Andreas Ezinga van Neckermann ‘schandalig’ en ‘niet op feiten gebaseerd’.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond