Deel dit artikel
-

Forse omzetstijging online voor Coop

Coop heeft in online bestellingen een forse omzetstijging behaald. Dat maakte de supermarkt maandag bekend. Thuisbezorging is inmiddels vanuit alle Coop-filialen mogelijk, net als bij een groot aantal winkels van zelfstandig ondernemers.

Details over die omzet heeft het bedrijf niet naar buiten gebracht. Wel dat de consumentenomzet groeide tot 1,177 miljard euro.

Begin 2017 lanceerde Coop een tv-campagne, waardoor de naamsbekendheid van de retailer flink is toegenomen.

Coop, een coöperatieve supermarktorganisatie met meer dan 250 winkels in heel Nederland, maakt haar volledige jaarcijfers bekend na de ledenraadvergadering op 5 april 2018.

De e-commerceactiviteiten van PLUS zijn in 2017 eveneens fors uitgebreid. Zo kunnen klanten bij nagenoeg alle winkels online bestellen, is het aantal ophaalpunten verdubbeld van honderd naar ruim tweehonderd en bieden maar liefst 220 winkels de PLUS Express service aan. Met deze service hebben klanten hun boodschappen twee uur na het bestellen al in huis. Voor klanten van 35 PLUS supermarkten is het sinds kort mogelijk hun zegels voor het gratis boodschappenpakket via de PLUS app te sparen. In 2018 volgen veel meer PLUS winkels.

De consumentenomzet over 2017 bedraagt 2,388 miljard euro. Het marktaandeel bedraagt 6,4 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond