Deel dit artikel
-

Gewaagde foto met kinderen reden voor afsluiting OneDrive

Microsoft blijkt de inhoud van zijn opslagdienst OneDrive regelmatig te scannen op pornografie. Dat valt af te leiden uit een vonnis van de rechtbank Midden-Nederland.

Microsoft sloot de toegang tot de dienst van een particulier begin april af omdat de servicewaarden waren geschonden.

Het bedrijf ontdekte tussen de bestanden een foto waarop twee blote kinderen staan afgebeeld ‘in een pose die past bij seksuele activiteit, in het bijzonder bij het hebben van geslachtsgemeenschap’.

Volgens de gebruiker is deze foto, die hij in een groepsapp toegezonden heeft gekregen, grappig bedoeld. Op de foto staan volgens niet daadwerkelijk seksuele handelingen met kinderen afgebeeld.

De afbeelding blijkt ook op andere plekken op het internet eenvoudig vindbaar. De afbeelding komt zelfs boven als in de eigen zoekmachine van Microsoft de juiste zoektermen worden ingevoerd.

Een vordering om na afsluiting door Microsoft van de digitale opslagdienst OneDrive weer toegang tot opgeslagen bestanden te krijgen is door de rechtbank evenwel afgewezen.

De voorzieningenrechter acht de door Microsoft genomen maatregel niet buiten proportie. Het bedrijf mag de rest van de bestanden echter niet verwijderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond