Deel dit artikel
-

Franse internetpolitie mogelijk ontmanteld

De Franse organisatie Hadopi, ook wel aangeduid als de internetpolitie, wordt mogelijk alweer ontmanteld. De nieuwe Franse regering ziet weinig heil meer in deze waakhond die piraterende internetgebruikers wil ontmoedigen.

De nieuwe minister voor cultuur Aurélie Filippetti wil in elk geval het budget van de organisatie terugschroeven. Daarnaast is Pierre Lescure, oud-CEO van Canal+, gevraagd om eens te kijken of maatregelen die de Franse cultuur moeten beschermen wel werken.

In een interview met La Nouvelle Observateur vertelde Filippetti dat Hadopi niet aan de verwachtingen voldoet. Ruim twaalf miljoen euro per jaar en zestig werknemers is wat overdreven voor een organisatie die niets anders doet dan waarschuwingsmails versturen, vindt ze. Filippetti wil liever dat nadruk wordt gelegd op het bieden van legale alternatieven. Volgende maand komt Filippetti met nadere voorstellen.

Frankrijk kent een zogenoemde three strikes-wetgeving. Als drie waarschuwingen van de Franse tegenhanger van BREIN worden genegeerd, wordt de gebruikers de toegang tot internet (tijdelijk) ontzegd.

Eerder dit jaar kwam Hadopi zelf tot de conclusie dat de harde maatregelen wel effect hadden gesorteerd, maar de omzet van de Franse muziekindustrie desondanks bleef dalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond