Deel dit artikel
-

Fusie Ziggo en UPC alsnog ongeldig verklaard, sportkanalen struikelblok

De fusie van Ziggo en UPC is door het Gerecht van de EU, onderdeel van het Europese Hof van Justitie, alsnog ongeldig verklaard. Het betekent niet dat Ziggo en UPC weer ontkoppeld moeten worden, wel dat de overname van Ziggo door Liberty Global, de toenmalige eigenaar van UPC, opnieuw moet worden bekeken.

Het is KPN die de zaak enkele jaren terug aanhangig maakte, om moverende redenen. De Europese Commissie zag in 2014 echter geen onoverkomelijke bezwaren bezwaren tegen het machtsblok in kabelland. Wel moest Liberty Global abonneekanaal Film1 afstoten, wat ook gebeurd is.

De zaak draait wat KPN betreft echter vooral om de premium sportkanalen. Daarvan zou geen goede analyse zijn gemaakt. De Europese Commissie zag geen monopolie, met name nu Fox Sports ook met meerdere kanalen actief is in Nederland.

De zender Sport1 is inmiddels omgedoopt in Ziggosport en wordt ‘gratis’ aan de Ziggo-abonnees beschikbaar gesteld. Nu KPN-kijkers inmiddels ook naar Ziggosport kunnen kijken, is het de vraag of dit nog als een bezwaar zal gelden. Afstoten van Ziggosport zou echter tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Link: Uitspraak Gerecht

Deel dit bericht

1 Reactie

Aad

De samenwerking is al gaande door het eerste ja van de EU. Wie betaalt nu de kosten voor de ontkoppeling vanwege onzorgvuldige besluitvorming EU
Grut.
Aad

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond