Deel dit artikel
-

Gamekings grootste sociale gameportal

Gamekings is de grootste gameportal op sociale media. Dit blijkt uit onderzoek van Entertainment Business en Rankingz onder zestien gameportals uit de Benelux.

Gamekings is bekend als tv-programma van MTV, maar is ook op de sociale kanalen veel aanwezig. Het merk heeft in vergelijking met de andere partijen veel invloed op de sociale kanalen. Er wordt veel over het merk gesproken door de fans, die zelf ook weer veel invloed op hun achterban hebben.

De Vlaamse gamesite 9 Lives staat op de tweede plek en scoort vooral met de grote fanbase op Facebook. Het aantal volgers op Twitter is beduidend minder.

Volgens het onderzoek is het engagement bij dit soort games echter relatief laag. Sommigen gebruiken sociale media alleen voor automatische doorplaatsingen, de ander probeert met exclusieve en unieke content meer verkeer te trekken.

De gemeten gameportals blijken gemiddeld genomen sterker aanwezig te zijn op Facebook dan op Twitter, met name door veelvuldig gebruik van beeld in de sociale posts. Power Unlimited is actiever op Twitter dan op Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond