Deel dit artikel
-

Gebruik Marktplaats nog maar 23% via desktop

Marktplaats.nl wordt in drie kwart van de gevallen met een mobiel toestel gebruikt. Meer dan de helft van de internetters in Nederland bezoekt de site minstens een keer per maand.

Zo laten nieuwe gebruikscijfers van de handelssite uit de eBay Group zien (infographic).

Ruim zestig procent van het gebruik komt via telefoons en vijftien procent via tablets. De site en apps zijn dermate goed geoptimaliseerd voor mobiel gebruik dat men er gemiddeld tien minuten per sessie besteedt. Dat is een tijdsduur waar menig webwinkel en uitgever jaloers op zou zijn.

De verschuiving van de vaste computer en laptop heeft ook financiële consequenties. Negatieve consequenties, zo vertelde Scott Schenkel van eBay vorige week bij de toelichting op de kwartaalcijfers. “De toename in mobiel gebruik zorgt voor een daling in de advertentie-inkomsten.”

Niettemin zag Classifieds, het eBay-onderdeel waar Marktplaats.nl onder valt, de jaaromzet met dertien procent groeien tot 791 miljoen dollar (PDF). De elf marktplaatsmerken in vijftien landen verwerkten in 2016 maandelijks 250 miljoen bezoekers. Bij Marktplaats.nl lag dat op 8,2 miljoen.

Foto: newtown graffiti (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond