Deel dit artikel
-

Google wordt bemiddelaar huishoudelijke klusjes

Diensten als Werkspot en Helpling gaan er concurrentie bij krijgen in de vorm van Google. Het bedrijf kocht in Amerika het team van een failliete bemiddelaar in huishoudelijke diensten.

Het bedrijf Homejoy wist zijn belofte in de klusjesmarkt niet waar te maken en ging failliet. Google sloeg vrijwel direct na het bankroet toe door het technisch team van de onderneming op te kopen en aan de slag te zetten.

De programmeurs mogen het werk dat ze begonnen nog eens doen en dat doorontwikkelen voor een potentieel publiek van honderden miljoenen huishoudens.

Homejoy begon als een bemiddelaar tussen schoonmakers die hun diensten aanbieden en huishoudens die hulp zoeken. Afgelopen zomer werd dit dienstenpakket bij wijze van proef uitgebreid met klussen als onderhoud, reparatie, installatie en (de)montage van allerlei zaken in en rondom het huis.

Voor Google is dit een logische uitbreiding in het MKB-segment. In het hogere segment vervult het al bemiddelende rollen voor e-commercebedrijven, hotels, luchtvaartmaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen. Met onder meer Maps wordt het midden- en kleinbedrijf bediend. Een nieuwe klusjesdienst is een aanvulling daarop voor meer ambulante werkers.

Foto: payitforwardphotos (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond