Deel dit artikel
-

Google en Facebook weer hoog in ranglijst Nielsen

Google, Facebook, Yahoo, MSN en YouTube blijven de meest bezochte websites in de VS. Dat blijkt uit onderzoek van Nielsen. In de Top 10 komen slechts twee consumentenmerken voor: Microsoft en Apple.

In 2011 bezochten 153,4 miljoen Amerikanen Google. Facebook volgt met 137 miljoen. Wikipedia eindigt op de achtste plaats met 62 miljoen. Apple heeft er net iets minder: 61 miljoen. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van Nielsen.

In de categorie sociale netwerken en blogs valt vooral de hoge positie van Blogger op. Die genereert met 45 miljoen Amerikaanse bezoekers twee keer zoveel verkeer als Twitter. LinkedIn eindigt zelfs onder MySpace. En GooglePlus heeft met een achtste plaats en 8 miljoen bezoekers nog een lange weg te gaan.

De populairste videosites zijn YouTube, VEVO, Facebook en Yahoo. VEVO, de nummer 2, is alleen beschikbaar in Noord-Amerika.

In oktober is er trouwens nog nooit zoveel online video gekeken. Wereldwijd keken 1,2 miljard mensen van 15 jaar en ouder 201,4 miljard video’s. Het meest werd er gekeken in Noord-Amerika. Daar lag het gemiddeld rond 300 video’s per maand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond