Deel dit artikel
-

Google wil geld zien van grootverbruikers Maps

Bedrijven en instellingen die veelvuldig gebruik maken van Google Maps, moeten in de buidel gaan tasten. Google stelt een limiet aan het aantal keer dat de Google Maps API opgevraagd kan worden.

Ontwikkelaars die Google Maps gebruiken voor een web of mobiele applicatie, of bedrijven en instellingen die een dergelijke app geïntegreerd hebben op hun site, moeten betalen wanneer deze meer dan 25.000 keer per dag gebruikt wordt. Dat meldt de BBC.

Simpel gezegd: de eerste 25.000 hits zijn gratis. Afhankelijk van de type maps die gebruikt worden, moet na het gratis gebruik een bedrag betaald worden waarbij dit kan oplopen tot 4, 8 of 10 dollar per 1.000 hits.

Vooral reisbedrijven en hotels maken gebruik van Google Maps. Voor stadsgidsen is Google Maps bijvoorbeeld goed te gebruiken om plekken op de kaart te zetten.

Google kent overigens al wel een premium-versie van Google Maps, waar gebruikers een snellere en uitgebreidere versie kunnen gebruiken met geavanceerde voorzieningen voor geocodering. Ook houdt de gebruiker hierbij de controle over advertenties binnen de kaarten.

Google blijft investeren in Maps. Zo is het sinds kort mogelijk om met Google Street View bij een handjevol bedrijven binnen te kijken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond