Deel dit artikel
-

Google lanceert Chromebox voor zakelijk gebruik

Google introduceert opnieuw eigen hardware. Na de Chromebook komt de Chromebox voor videoconferenties, gebaseerd op Chrome OS. Bedoeld voor zakelijk gebruik en voorzien van een webcam voor videovergaderen.

Het systeem kost eenmalig 999 dollar in de VS, maar bedrijven moeten daarna een abonnement 250 dollar per maand betalen. In de toekomst zal deze Chromebox ook in Europa verkrijgbaar zijn, waaronder Frankrijk, Engeland en Spanje. De Benelux moet langer wachten, zo lijkt het.

De zakelijke versie van Chromebox, die draait onder een snelle Intel Core i7-processor, wordt geleverd met Google Plus Hangouts en Google Apps. Met een druk op de afstandsbediening kan een videovergadering worden opgezet, zonder pincodes. Maximaal kunnen vijftien mensen deelnemen, zolang ze maar een Gmail-abonnement hebben.

Bedrijven als Eventbrite, Gilt, oDesk en Woolworths hebben het apparaat al getest.

De reguliere versie van de Chromebox, Googles antwoord op de MacMini van Apple, bestaat al wat langer. Googles eigen Chromebox werd samen met Samsung gemaakt en kost ruim driehonderd dollar. Inmiddels zijn er opnieuw twee fabrikanten die de Chromebox op de markt gaan brengen. Naast ASUS heeft ook HP laten weten dat het een Chromebox in ontwikkeling heeft. In verschillende kleuren zelfs. De ASUS Chromebox wordt veruit de goedkoopste: 179 dollar.

Inmiddels gaan er ook geruchten dat Google een Nexus 8 (inch) op de markt gaat brengen,  een groter formaat tablet die Google samen met ASUS zou hebben ontwikkeld. Google heeft tot nu toe alleen 7- en 10-inch versies uitgebracht. De nieuwe tablet zou in april verschijnen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond