Deel dit artikel
-

Google met overname dieper in spraaktechnologie

Google heeft Phonetic Arts overgenomen, een bedrijfje dat technologie levert waarmee natuurlijke in plaats van computergestuurde spraak wordt gegenereerd. Met de mobiele diensten van Google Voice Search, Voice Input en Voice Actions, richt Google zich al voortvarend op spraakgestuurde mobiele telefonie.

Ook Google Translate biedt de mogelijkheid om geschreven teksten hardop voor te lezen en zo hetzelfde voor Google Navigatie, waar de instructies gesproken kunnen worden. Bij deze diensten van Google zijn het tot nog toe enkel geautomatiseerde stemmen. Phonetic Arts richt zich met spraaksynthese op natuurlijke stemmen binnen de spraaktechnologie. Met kleine brokjes ingesproken tekst, kan een complete dialoog opgezet worden.

Google laat zich verder niet uit over financiële details van de overname. Evenmin als het doet voor de overname van Widevine Technologies, een tweede bedrijf dat nu in handen is van de zoekmachinegigant.

Widevine Technologies levert een DRM-oplossing voor meerdere platforms en optimalisatiesoftware voor video. Streaming video wordt steeds belangrijker met de populariteit van YouTube en de mogelijkheid om video te kijken op verschillende apparaten zoals de mobiel en tablets, zo benadrukte Mario Queiroz, VP product management bij Google in een blogpost. De DRM-technologie van het bedrijfje omvat onder meer controle over distributie en consumptie van digitale media.

De contracten die Widevine Technologies heeft met klanten als AT&T, Best Buy en Netflix, blijven gehandhaafd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond