Deel dit artikel
-

‘Google neemt belang in Virgin Galactic’

Google neemt een belang in het ruimtebedrijf van Richard Branson, Virgin Galactic, voor 30 miljoen dollar. Dat zegt Sky News. De overeenkomst zou nog niet getekend zijn.

Google zou Virgin Galactic willen gebruiken voor het lanceren van internetsatellieten. In eerste instantie zullen zo’n honderdtachtig kleine satellieten in een lage baan rond de aarde vliegen. Daarmee zouden ook armere landen over mobiel internet kunnen beschikken. De satellieten bieden glasvezelachtige snelheden tot 1,2 Gbps.

Google heeft al geld gestopt in het de satelliet-communicatie startup O3b Networks uit Den Haag, maar zoekt een goedkope manier om de satellieten in de ruimte te brengen.

Virgin Galactic zal dat niet op korte termijn kunnen doen. Het huidige ruimteschip, dat met een dubbel uitgevoerd vliegtuig naar een hoogte van 15 kilometer wordt gebracht, is bedoeld om passagiers te vervoeren. Er is een lange wachtlijst van mensen die 250.000 dollar hebben betaald voor een ‘tocht van hun leven’. Een van de Nederlandse passagiers is Michiel Mol, de voormalige internetondernemer, die een eigen ruimteproject is gestart.

Afgelopen week werd ook bekend dat Google voor 500 miljoen dollar Skybox Imaging overneemt, een bedrijf dat satellietfoto’s maakt. Die investering is met name bedoeld voor Google Maps.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond